Advocaat - Mediator

mr dr Caroline Habets

E-MAIL
habets@kampsvanbaar.nl
TELEFOON
046 - 420 56 60
Graag gebruik ik mijn creativiteit om samen met u een passende oplossing te vinden

Advocaat en Mediator zijn vergt veel meer dan alleen kennis van het recht. Oprechte aandacht en zorg voor de cliënt(en) dat is voor mij de basis. Dat betekent zoeken naar de achterliggende elementen van uw (juridisch) probleem. Graag ga ik met u in gesprek om u vervolgens juridisch te adviseren en bij te staan.

In 2013 ben ik gestart als onderzoeker en docent aan de Universiteit Hasselt. In mei 2018 heb ik na succesvolle verdediging van mijn proefschrift met titel “Vrijheid van onderwijs: een juridische verkenning van inschrijvingsbeleid, neutraliteit en het keuzerecht van ouders” de doctorstitel behaald. Tevens behaalde ik aan de Universiteit Hasselt een certificaat onderwijsprofessionalisering en een diploma van de Doctoral School of Behavioral Sciences & Humanities. Sinds 2017 ben ik als advocaat werkzaam bij KampsVanBaar Advocaten omdat ik op een meer praktische manier bezig wil zijn met het recht. Ik focus mij voornamelijk op het personen- en familierecht waarvoor ik reeds een compacte basisopleiding en Summer school volgde. Ik ben aspirant lid van de Vereniging voor Familie- en Erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS). Verder ben ik bestuurslid bij Stichting de Rollen met als doel “Samen op weg naar een duurzame wereld”. Met ingang van 6 maart 2023 ben ik benoemd als lid wetgevingsadviescommissie Familie- en Jeudgrecht van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA).

In mijn vrije tijd snuffel ik graag in kringloopwinkels en rommelmarkten naar interessante interieurstukken. Onze inrichting is dan ook een grote verzameling van unieke stukken antiek en kunst. Inmiddels is ons gezinnetje naast onze huisdieren uitgebreid met een dochter en zoon.

 

Caroline Habets heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- en subrechtsgebieden geregistreerd:

Personen- en familierecht

  • Echtscheidingen
  • Alimentatiezaken
  • Omgangsregelingen
  • Mediation
  • Internationaal privaatrecht
  • Ouderschap en erkenning

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

https://kampsvanbaar.nl/wp-content/uploads/2021/05/vfas-logo-familierecht-aspirant.jpeg
Wilhelminastraat 25, 6131 KL Sittard
046-4205660
info@kampsvanbaar.nl

Volg ons op: