Advocaat

mr Ben van Meurs

E-MAIL
vanmeurs@kampsvanbaar.nl
TELEFOON
046 - 420 56 60
Procederen is een vak apart, preventie is onderscheidende dienstverlening

Ik ben een ervaren procesadvocaat en adviseur, die denkt aan preventie. Of als het probleem zich toch voordoet, in pragmatische oplossingen, met of zonder procedure. Daarbij adviseer ik over de juiste strategie en het vergroten van eigen kansen. Want uiteindelijk draait alles om het voorkomen van juridische problemen of anders het creatief én effectief oplossen daarvan.

Ik ben specialist arbeidsrecht en rondde succesvol de PALA specialisatieopleiding af. Mijn aandacht gaat vooral uit naar arbeids- en onderwijszaken, inclusief pensioen, grensarbeid en medezeggenschap. Verder adviseer ik werkgevers van zieke werknemers over alle aspecten van arbeidsongeschiktheid.

Daarnaast ben ik uw aanspreekpunt voor alle Duitse zaken. Ik spreek namelijk vloeiend Duits, studeerde aan het toonaangevende instituut van Dr. Grannemann en slaagde voor het examen voor Rechtsanwalt in Duitsland.

Naast mijn werk als advocaat ben ik lid van de Landelijke Commissie voor Geschillen WMS (de Wet Medezeggenschap op Scholen). Ook ben ik lid en plv. voorzitter van een onafhankelijke bezwaaradviescommissie.

Verder ben ik docent arbeids- en socialezekerheidsrecht bij enkele juridische opleiders. Ook vervul ik vanuit mijn maatschappelijke betrokkenheid diverse nevenfuncties. Zo geef ik bijvoorbeeld gastlessen op scholen over het beroep van advocaat en ben ik betrokken bij de studentenoefenrechtbank van de Open Universiteit.

Ik bewijs dat adviseren, procederen en humor prima samengaan. En dat je naast een gedreven advocaat ook een betrokken vader en familieman kunt zijn.

In mijn vrije tijd ga ik graag naar zee toe om even uit te waaien. Scheveningen is in de loop der jaren mijn tweede thuis geworden.

Ben van Meurs heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- en subrechtsgebieden geregistreerd:

Arbeidsrecht

  • Collectief ontslag
  • Internationaal arbeidsrecht
  • Medezeggenschap
  • Pensioenen

Sociaal -zekerheidsrecht

  • Internationaal (arbeids)recht
  • Werknemersverzekeringen

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Wilhelminastraat 25, 6131 KL Sittard
046-4205660
info@kampsvanbaar.nl

Volg ons op: