Advocaat - Mediator

mr Marieke Terpstra

E-MAIL
terpstra@kampsvanbaar.nl
TELEFOON
046 - 420 56 60
Professioneel, pro-actief, persoonlijk, positief en met passie

Mijn analytisch denkvermogen, dossierkennis en vermogen om in de veelheid van stukken snel tot de kern te komen zijn mijn grootste troeven als advocaat. Procestijger als het moet, maar in beginsel op zoek naar het compromis. De menselijke maat staat bij mij altijd voorop.

Na geruime tijd werkzaam geweest te zijn geweest als (arbeidsrecht-)advocaat (ik heb de specialisatie-opleiding Arbeidsrecht afgerond en ben lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht), zag ik dat met het oplossen van het juridisch probleem het daadwerkelijke probleem niet altijd opgelost is. Mijn interesse ging uit naar het verhaal achter het ontslag, achter de reorganisatie. Had het conflict voorkomen kunnen worden? Vanuit die interesse ben ik mij gaan verdiepen in coaching/mediation en heb ik de afgelopen jaren zowel werkgevers, als individuele werknemers en teams begeleid bij het oplossen en voorkomen van conflicten. Ik heb de specialisatie-opleiding Arbeidsrecht afgerond en ben aangesloten bij de Vereniging voor Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), lid van de van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Arrondissement Limburg (VAAAL) en de Vereniging voor Arbeidsrecht (VVA).

De combinatie van deze vaardigheden maakt dat ik bevlogen en betrokken de klant bij sta in de oplossing van het juridisch probleem. Bij voorkeur al voor escalatie van het conflict: proactief en meedenkend. Een open en heldere communicatie is daarbij voor mij een belangrijk uitgangspunt.

Vanuit een grote belangstelling voor de gezondheidszorg ontwikkelde ik een training voor specialisten in opleiding (AIOS) in het kader van communicatie en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van visies op gezondheid. Deze training verzorg ik een aantal malen per jaar binnen het MUMC+, Maastricht. De affiniteit met en kennis van gezondheidszorg maakt mij een professionele juridische partner in letselschadezaken en zaken betreffende werkgeversaansprakelijkheid.

In mijn vrije tijd ben ik te vinden op stal bij mijn paard en houd ik mij bezig met paardensport. Mijn specialistische juridische kennis koppel ik aan mijn specifieke kennis van de wereld van het paard. Zo help ik ondernemers en particulieren in de hippische branche om geschillen te voorkomen en om bestaande conflicten op te lossen. Ik ben lid van de Hippische Adviesgroep van de Stichting Limburg Paardensport.

Marieke Terpstra heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- en subrechtsgebieden geregistreerd:

Arbeidsrecht

Letselschaderecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

https://kampsvanbaar.nl/wp-content/uploads/2021/02/logo-vva.png
https://kampsvanbaar.nl/wp-content/uploads/2021/02/logo-vaan.png
Wilhelminastraat 25, 6131 KL Sittard
046-4205660
info@kampsvanbaar.nl

Volg ons op: