Advocaat - Mediator

mr Nicole Laumen

E-MAIL
laumen@kampsvanbaar.nl
TELEFOON
046 - 420 56 60
Tot het uiterste gaan voor het belang van mijn klant, dat is mijn passie als advocaat

Sinds 2006 ben ik advocaat. Ik ben gespecialiseerd in het arbeidsrecht en onderwijsrecht.

Ik treed voornamelijk op sparringpartner en juridisch adviseur van directies, (HR) managers en bestuurders van bedrijven en (onderwijs)instellingen en samenwerkingsverbanden. Ik sta echter ook regelmatig aan de andere kant en treed dan op voor de werknemer, statutair directeur en (ouders) van leerlingen.

In het arbeidsrecht begeleid en adviseer ik onder andere op het gebied van individueel en collectief ontslagrecht, concurrentie- en relatiebedingen, (dis)functioneren en zieke werknemers.  In het onderwijsrecht adviseer ik onder meer over  schorsing toelating en verwijdering, passend onderwijs en governance. Dit naast de arbeidsrechtelijke kwesties die vanzelfsprekend ook in het onderwijs spelen.

Toegankelijkheid, betrokkenheid en een pragmatische insteek kenmerken mij. Vanuit interesse in de verschillende manieren van conflictoplossing heb ik de opleiding legal mediation gevolgd. Ik ben er van overtuigd dat een brede en open benadering van geschillen en vraagstukken essentieel is om de best mogelijk resultaten te bereiken.

Ter specialisatie in het arbeidsrecht rondde ik de specialisatieopleiding Arbeidsrecht aan de Grotiusacademie af. Ik ben lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Arrondissement Limburg (VAAAL) en de Vereniging voor Arbeidsrecht (VVA).

Ter specialisatie in het onderwijsrecht volgde ik de Leergang Onderwijsrecht aan de VU Law Academy. Ik ben aangesloten bij de Vereniging voor Onderwijsrecht.

Bovendien heb ik de opleiding Legal Mediation afgerond.

Naast mijn werk als advocaat fungeer ik als lid van de Raad van Commissarissen bij BCO Onderwijsadvies en -ondersteuning.

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten heeft Nicole arbeidsrecht en onderwijsrecht als hoofdrechtsgebieden geregistreerd. Om die registratie te handhaven haalt zij elk jaar tien opleidingspunten op deze rechtsgebieden.

Nicole Laumen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- en subrechtsgebieden geregistreerd:

Arbeidsrecht

  • Arbeidsmediation  
  • Collectief ontslag
  • Internationaal arbeidsrecht
  • Medezeggenschap

Onderwijsrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

https://kampsvanbaar.nl/wp-content/uploads/2021/02/logo-vva.png
https://kampsvanbaar.nl/wp-content/uploads/2021/02/vaan_keurmerk.png
https://kampsvanbaar.nl/wp-content/uploads/2021/02/logo-vaan.png
Wilhelminastraat 25, 6131 KL Sittard
046-4205660
info@kampsvanbaar.nl

Volg ons op: